MX Masterplan KNMV per 1 april

Het MX Masterplan van de KNMV gaat in op 1 april, of je het nu leuk vindt of niet

UPDATE 30-03-2021, 21.30u: De invoering van het betaalsysteem per vrije training voor KNMV-licentiehouders is voor onbepaalde tijd uitgesteld.
Na digitaal overleg met zo’n 50 clubs verdeeld over twee dagen, heeft de KNMV besloten de invoering van het betaalsysteem voor trainingen op te schorten.
Licentiehouders hoeven dus voorlopig GEEN €2 extra aan de KNMV over te maken wanneer zij willen deelnemen aan een vrije training.
De KNMV heeft bij aankondiging van het masterplan aangegeven dat rijders die deze extra betaling niet doen niet verzekerd zouden zijn. Vanavond hebben ze laten weten dat NIET het geval is. Een geldige licentie betekent een geldige verzekering. Bij hen was dit al enige tijd bekend. Er is helaas niet voor gekozen dit breed naar clubs en licentiehouders te communiceren.

Onderstaand de rest van ons eerdere bericht, dat met de bekendmaking van de KNMV van vanavond (30-03-2021) gedeeltelijk achterhaald is.
Je hebt het vast meegekregen: de KNMV heeft eind 2020 hun idee gelanceerd om het voortbestaan van motocrossbanen in Nederland te ondersteunen. Dit treedt op 1 april in werking.
Het hele masterplan staat uitgelegd op de site van de KNMV.
Heel in het kort: iedere rijder (dus ook als je lid bent van de betreffende club) die komt rijden met een KNMV-licentie betaalt €2 per training extra rechtstreeks aan de KNMV, die daarmee clubs wil bijstaan in het regelen van een deugdelijke omgevingsvergunning.

Vooropgesteld: MCC Neerijnen is beslist niet tegen ondersteuning van legalisatie-trajecten en het verbeteren van de veiligheid op circuits. We weten uit eigen ervaring hoeveel tijd en geld hiermee gemoeid is. We zijn al jaren in het bezit van een omgevingsvergunning en daar zijn we zuinig op.
De manier waarop de KNMV echter dit idee over clubs heeft uitgestort, komt op ons niet over als een weldoordacht plan.
Onbekend is hoe de KNMV deze pot met geld precies gaat besteden.
Ook is volstrekt niet duidelijk waarom ze hier de MON en motocrossclubs niet in een vroeg stadium bij betrokken hebben en hoe er wordt omgegaan met clubs die hun omgevingsvergunning wél voor elkaar hebben. Deze punten hebben we eind vorig jaar al overgebracht aan de KNMV.

Pas deze week is bekendgemaakt op welke manier de betaling in zijn werk moet gaan. Uitleg van de KNMV daarover vind je HIER. Meer dan wat je daar leest kunnen wij je ook niet vertellen.
Wij, als club, zullen deze extra betaling moeten gaan controleren terwijl het een handeling tussen rijder en KNMV is.
Dit zal ongetwijfeld gaan leiden tot vragen en problemen bij het aanmelden voor de training.
KNMV-licentiehouders vragen we om vooral te zorgen dat ze de KNMV-app bijwerken (mogelijk vanaf 31 maart) en weten hoe ze er mee om moeten gaan. Bij problemen zullen we je verwijzen naar de KNMV.
Op dit moment geldt dit hele verhaal nog niet voor MON-licentiehouders. Of en wanneer de MON op een later tijdstip één lijn met de KNMV zullen trekken is ons niet bekend.